19212
page-template-default,page,page-id-19212,stockholm-core-2.4.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Vill du renovera, bygga om, bygga till eller bygga nytt?

1. Ta fram så mycket underlag du har möjlighet till – ju mer noggrant detaljerat ju noggrannare offert kan vi lämna.

 

2. Har du arkitektritningar på ett större projekt (+2Mkr) kan vi ta fram en kalkyl på hela entreprenaden. Det blir en specificerad uppställning av vad hela entreprenaden kommer att kosta. Vid anbudsgenomgång får du ta del av kalkylen. Om du beställer entreprenaden av oss kommer kalkylen ligga till grund för entreprenaden. Även om du inte väljer att beställa entreprenaden av oss kan du köpa kalkylen. Att ha ett väl genomtänkt underlag rekommenderar vi starkt då du som beställare har lättare att bedöma tillkommande och avgående kostnader i projektet.

 

3. Vi bygger alltid efter gällande branschregler. Vid större entreprenader eller om du är missnöjd med vårt utförande skall vi (DU) tillkalla en av Svenska Byggingenjörers Riksorganisation SBR godkänd besiktningsman. Han kommer att opartiskt bedöma om entreprenaden är bra eller dåligt utförd. Du står för kostnaden för hans besiktning, detta för att vi/(besiktningsmannen) ej skall hamna i jävsituation. Han kommer även att granska den dokumentationen över projektet som vi måste överlämna. Vi tycker att det är bra med besiktningar och det är även extra säkerhet för dig som kund.

 

4. Vid mindre projekt ber vi om delbetalningar för utfört och monterat material. Normalt tar vi 10 dagar netto för privatpersoner.

 

5. När vi är överens tecknar vi ett avtal i enlighet med ABS09 (Småhusentreprenader där beställaren är konsument) eller mindre entreprenader Hantverkarformuläret. Detta avtal reglerar garantitider med mera.

 

6. Vi hanterar ROT-skatteavdrag. Det är viktigt att du som kund kontrollerar om och hur stor skattereduktion du har rätt till.